Politika planı
Vakfın amacı;
Vakıf şunları amaçlamaktadır:
- Türkiye'de Kayseri'den gelen Hollanda vatandaşları başta olmak üzere Türk azınlığın entegrasyonunu, katılımını ve özgürleşmesini ve ayrıca en geniş anlamıyla bununla doğrudan veya dolaylı olarak ilgili veya buna yardımcı olabilecek her şeyin teşvik edilmesi. kelime.
Vakfın hedefe ulaşmaya çalıştığı araçlar
(faaliyetler, vb.);
Vakıf, bu hedefe ulaşmak için şunları yapmaya çalışır:
A. Komisyonda (Ekonomi, Sağlık, Eğitim, Hukuk ve Sosyal) çeşitli projelerde çalışmak;
B. Toplumsal rolleri yerine getiren genel kurumlar, siyasi partiler ve diğer dernek ve vakıflarla işbirliği yapmak;
C. Amaca ulaşılmasına katkıda bulunabilecek başka herhangi bir şey.
Adres:
Vakfın adresi ve telefon numarası;
Posta Kutusu 51192, 3007 GD Rotterdam
Posta adresi: Pieter de Hoochtstraat 18, 3141 JR Maassluis
Mail adresi: info@kayserivakfi.nl
Ticaret Odası no: 63424584.
Banka hesap numarası. adına NL 21 ABNA 0477 4660 95 St Hollanda Kayserililer
Telefon numarası sekreterliği 06 - 52 33 02 40 veya 06 - 54 95 03 74
Yönetmek
Kurul, faaliyetlerini çeşitli alanlarda ifade edilen bir sosyal sorumluluk temelinde yürütmektedir.
Tüm faaliyetlerde, Hollanda toplumunda Kayseri'den ve Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşların aktif vatandaşlığı esastır. Vakıf, diğerlerinin yanı sıra sosyal kurumlar, diğer benzer dernekler, vakıflar ve siyasi partilerle yerel, il ve ulusal düzeyde işbirliğine yatırım yapmak istemektedir. Sonuç olarak, dahil olan tüm ortaklar kendi yollarıyla genel çıkara (yaşam kalitesi, mahalle/şehir/il/ülkede birbirlerine karşılıklı saygı ve anlayış) katkıda bulunabileceklerdir.
Kar Amacının Yokluğu
Vakıf kar amacı gütmemektedir. Görevi halka hizmet etmek ve gerektiğinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak. Yardım genellikle tartışmalar, yetkililer arasında arabuluculuk ve olası bilgilendirme toplantıları yoluyla sunulur. Bu arada, örneğin doğal afetlerden veya savaştan etkilenen bölgelere/yardım kuruluşlarına (küçük) mali yardım da sunulabilir.
Organizasyon:
Çeşitli yönetim kurulu pozisyonları, kişinin kendi boş zamanlarından çok fazla fedakarlık yapması anlamına gelir. Yönetim kurulu üyelerinin tümü nihai olarak kendi yönetim kurulu bölümlerinden sorumludur. Teslim edilen ürünlerde istenilen kaliteyi olabildiğince yüksek tutmak, yönetim kurulu ve üyelerin güçlü yönlerinden maksimum düzeyde yararlanmak amacıyla 5 adet komite oluşturulmuştur.
Komisyonlar;
Ekonomik Komisyon. Teslim edilen ürünler arasında Hollanda vergi sistemi, Borç düzeltme yardımı, Hollanda'daki Emeklilik sistemi, sigorta vb. ile ilgili bilgiler yer alır.
Sağlık Komisyonu. Sağlanan ürünler arasında Hollanda sağlık sistemi ile ilgili bilgiler, PGB ve ayni bakım ile ilgili bilgiler, sağlık sistemi ve sağlık sigortası primleri, yurtdışında bakım vb. yer alır.
Eğitim Komitesi. Sağlanan ürünler arasında Hollanda eğitim sistemi, okul türündeki seçenekler, DUO'nun nasıl çalıştığı vb. ile ilgili bilgiler yer alır.
Hukuk Komisyonu. Sağlanan ürünler, Hollanda hukuk sistemi, Boşanma durumunda sonuçlar, Yasal Sayacın Kullanımı vb. ile ilgili bilgileri içerir.
Sosyal Komisyon. Tedarik edilen ürünler arasında yönetim kurulu toplantılarının düzenlenmesi, milli bayramlar, diğer komitelerin kolaylaştırılması yer almaktadır.
Günlük yönetim, Genel Kurul tarafından atanır. Randevu iki yılda bir yapılır. Yürütme kurulu 3 üyeden oluşur. Bir başkan, sayman ve sekreter dahil.
Yürütme Kurulu ayda iki kez toplanır. Yönetim Kurulu toplantıları ayda bir, yıllık toplantılar ise yılda bir kez yapılır.
Başkan (Bay H. Tetten)
Vakıf başkanı tüm yönetim kurulunu yönetir. Başkan, kurulun kalitesinden ve kararlarından sorumludur. Çeşitli yönetim fonksiyonlarını koordine eder ve yönetim ekibinin uyum içinde konuşmasını, dinlemesini ve kendini tanıtmasını sağlar. Ayrıca komitelerin görev ve sorumluluklarını gereği gibi yerine getirmelerini sağlar.
Sekreter (Bay M. Safranti)
Sekreter, vakıf yönetim kurulunun kalitesi konusunda büyük sorumluluk taşır. Gelen ve giden tüm yazışmaları yönetir ve yönetim kurulu toplantılarında gelen yazışmaları diğer yönetim kurulu üyelerine bildirir. Başkanla istişare ederek yönetim kurulu toplantısının gündemini hazırlar ve ardından yönetim kurulu üyelerine gönderir. Yönetim kurulu toplantı tutanaklarını alır ve alınan kararları içeren taslak raporu hazırlar ve tüm karar vericilere gönderir.